V Klatovech vzniká Sdružení producentů mléka pro Klatovy a okolí, jehož hlavní význam tkví zejména v určování ceny mléka.
Mlékárna Klatovy, s.r.o.
Za Tratí 640
339 01 Klatovy
+420 376 700 149
www.mlekarna-kt.cz
www.lactalis.fr
Personální úsek:
+420 376 700 257, 298
prace.klatovy@cz.lactalis.com
V Klatovech vzniká Sdružení producentů mléka pro Klatovy a okolí, jehož hlavní význam tkví zejména v určování ceny mléka.
Sdružení se mění v Pošumavské mlékařské družstvo z.s.s r.o., ze kterého rok po jeho fungování vzniká ŠUMAVA, MLÉKAŘSKÉ A DRŮBEŽÁŘSKÉ DRUŽSTVO. To v roce 1927 dokončuje stavbu vlastní mlékárny.
André Besnier zakládá ve Francii společnost Lactalis zaměřenou na produkci mléčných výrobků.
V platnost vstupuje zákon o povinné pasterizaci mléka, který znamená počátek rozšiřování jeho průmyslového zpracování. Družstvo rozšiřuje provoz a otevírá v Plánici svou první filiálku, která se věnuje produkci kmínového sýru.
Do výroby jsou postupně zaváděny další typy sýrů – sýr romadurového typu, tylžský sýr, gouda, ementál nebo cheddar. Díky slučování s menšími provozovnami dochází k rozšíření výroby o další produkty jako tvaroh, jogurty, máslo a měkké sýry.
Ve Francii přebírá vedení společnosti Lactalis syn Andrého Besniera Michel, pod jehož vedením zaznamenává společnost fenomenální růst.
V Klatovech začíná rozsáhlá modernizace a později i výstavba na místě, kde stojí klatovská mlékárna dodnes.
Na francouzský trh je uvedena značka prvotřídních sýrů Président, která přináší zájem mnoha spotřebitelů a s tím spojený komerční úspěch.
Společnost Lactalis se rozrůstá zejména v regionu západní Francie, následně pak v celé Francii.
Je dokončena první etapa výstavby klatovské mlékárny a nový závod se zařazuje mezi nejmodernější mlékárny v Evropě.
Společnost Lactalis expanduje na zahraniční trhy – nejprve do západní Evropy, následně i do Evropy východní a USA.
Společnosti Lactalis již patří přední místo mezi největšími výrobci mléčných produktů na světě.
Dochází ke kapitálovému vstupu mezinárodní mlékárenské skupiny Lactalis Groupe do Mlékárny Klatovy. Tato významná událost znamená pro Mlékárnu Klatovy podporu silné nadnárodní společnosti a možnost pokračování v dlouhodobé sýrařské tradici.
Mlékárna Klatovy je již pevně zakotvena v mezinárodní skupině Lactalis. Následně v Klatovech začíná první sériová výroba sýrů mozzarella.
V Mlékárně Klatovy probíhá kontinuální modernizace vedoucí ke zlepšení kvality a efektivity veškerých výrobních procesů. Mlékárna se plně zaměřuje na výrobu tvrdých sýrů, tavených sýrů a mozzarelly.